PROFI VAGY.

A portréd helyetted beszél

Van már profi portréfotód?

Első pillantásra alkotnak ítéletet emberi és szakmai értékeidről az arcképed alapján

Egy rossz fotó komolytalan, barátságtalan benyomást kelt rólad. Nem tükrözi sem tudásodat, sem valós személyiségedet.

Magabiztos, szimpatikus, vonzó – a legjobb változatod

Egy tizedmásodperc alatt alakul ki rólad mások véleménye. Szerencsére tudod befolyásolni az eredményt – segítek személyes branded alakításában.

Hogyan tudok segíteni

Tudom, hogy van, akinek könnyebb a kamerába nézni, mint másoknak.

Attól függetlenül, hogy élvezed a rivaldafényt, vagy épp ellenkezőleg, stresszelsz a kamera előtt, odafigyelek, hogy relaxált, derűs hangulatban dolgozzunk együtt.
A fotózás sikerét legalább annyira befolyásolja a te közérzeted, mint a technikai részletek.

A portréfotózásban kiemelten fontos a világítástechnika: ezt folyamatosan fejlesztem azért, hogy a szó szoros értelmében a legjobb fényben tűnhess fel.

Biró István, fotográfus

Három egyszerű lépés, hogy kiemelkedő képeid legyenek

1

Időpontot foglalsz

Online kalendáriumban lefoglalhatsz egy időpontot a portrézásra. Vagy meghagyhatod az elérhetőséged, és egyeztetünk. Konzultálunk, hogy rákészülhess a fotózásra,

2

Elkészítjük a portréidat

Eljössz és elkészítjük a legjobb képeket, amik az arcodról valaha készültek. Kiválasztod a kedvenceidet, melyeket retusálva kapsz meg digitális formátumban.

3

Fotód a sikeredért dolgozik

Feltöltöd, vagy elküldöd a képeidet minden felületre, médiába, ahol szükséges egy jó portré rólad. Biztos lehetsz abban, hogy a fotód legjobban képvisel.

Miért fontos a jó portréfotó?

Egyre valószínűbb, hogy a személyes ismerkedést megelőzően már találkoztak portréfotóddal (a profilképed, a képek a honlapodon, az önéletrajzhoz csatolt arcképed, vagy egy plakát, amin szerepelsz).

Az öntudatlanul, első pillantásra rólad kialakult véleményt nagyon nehéz később megváltoztatni. Ez a benyomás nem a szépségről szól, hanem az arckifejezésed árulkodik a személyiségedről és szakmai tudásodról.

olvass tovább

Aki magabiztos és barátságos egy fotón, arról feltételezik a hozzáértést, megbízhatóságot is.

A rossz hír az, hogy te vagy a barátaid nem feltétlenül tudják megállapítani a portréfotóid valós üzenetét, mert túlságosan hozzászoktak az arcjátékodhoz.

A portrékra szakosodott fotós hatékonyan elkészíti rólad azt a fényképet, amely garantáltan a számodra előnyös üzenetet hordozza.

Egy erre szakosodott fotós felismeri az arcod legapróbb rezdüléseit, és fényképezés közben tudatosan figyel ezek jelentésére.

A feszültség a szem körüli izmokban vagy az ajkakban, a felhúzott szemhéj, a szemöldök helyzete jelentheti a különbséget egy bizalomgerjesztő és egy taszító arc között.

Hogy mindez rendben legyen, nem a te feladatod, hanem az enyém.

Mit nyújt a Fotoflow portrézás

Rákészülés

Találkozás előtt megbeszéljük, hogy miként tudsz felkészülni, hogy a legtöbbet kihozzuk a fotózásból. Mit viselj a jó üzenet érdekében, mi néz ki jól portréfotón, mi legyen a hajjal, sminkkel, stb.

Arckifejezés coaching

Fotózás közben nagy figyelmet fordítunk az arckifejezésekre. Megtanulsz magabiztosan és barátságosan a kamerába nézni. Hiteles jó közérzetből és tudatos kontrollból áll össze a megnyerő tekintet, amit később bármilyen kamerának meg tudsz majd mutatni.

Korszerű megvilágítás

Mindannyiunknak különbözik az arcberendezése, egyénre szabott beállításokkal hozható ki a legsikeresebb fotó. Nem csak esztétikai szempontok mentén fontos a fény, a kifejezések olvasását tudja jó vagy rossz irányba befolyásolni.

Testbeszéd és kamera

A testtartás és a kamera pozíciója nemverbális üzenetet hordoz. Megtaláljuk a legelőnyösebb kameraszögeket.

Képek szelekciója

Fotózás után igény szerint tanácsot adok a legjobb képek válogatásában, hogy azt kommunikáld amit tényleg szeretnél.

Színvonalas retusálás

A kiválasztott képek színkorrigált, csúcsminőségű digitális változatát eléred különböző formátumokban, attól függően hol fogod használni őket.

Kapcsolat

Személyes branded építed, vagy egy csapat imázsán dolgozol?

Ha igényes arcképeket szeretnél, időpontot egyeztetnél vagy kérdésed van, küldj üzenetet!

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Sokan gondolják úgy, hogy nem fotogének, mert soha nem készült egy kiváló arckép róluk. Senkinek nem volt türelme és szakmai tudása, hogy megkeresse a legjobb szöget és fényt nekik, amiben jól mutatnak. A negatív tapasztalatok önbeteljesítő jóslatként működnek: ha szorongunk az eredményért, akkor kevésbé fogunk jól mutatni a fotón. A magabiztos derű fontosabb mint önmagában a fizikai tulajdonságk.

Valóban, nem elég jól kinézni, mit sem ér megfelelő tudáskészlet és morális háttér nélkül. Egy jó fotótól nem leszel jobb, de egy rossz fotó elszabotálhatja a lehetőségeidet képességeid bizonyítására. Igazságtalannak tűnhet, de így működnek az emberek. Első benyomást egyszer kelthetsz, érdemes odafigyelni erre.

BEJEGYZÉSEK